China Works
Image default
Telefonie

Verschil tussen een gsm en smartphone

Iedereen heeft vast en zeker eens van de termen gsm en smartphone gehoord. Deze termen worden door elkaar gebruikt als we het hebben over onze telefoons. Maar is er eigenlijk een verschil tussen deze twee? Technisch gezien zijn het twee verschillende apparaten. Een gsm is echter veel beperkter dan een smartphone. Daar waar je met een gsm alleen kunt bellen en sms’en, kun je met een smartphone veel meer. Onder andere internetten en apps downloaden zijn toepassingen die wél mogelijk zijn op een smartphone, maar niet op een gsm. Een gsm heeft meestal ook een fysiek toetsenbord en een smartphone heeft meestal een virtueel toetsenbord. Ook moet je niet te veel verwachten van de camera op een gsm. Deze maakt matige kwaliteit foto’s. Een smartphone is dus eigenlijk een modernere versie van een gsm.

Als je alleen een telefoon nodig hebt om te bellen en te sms’en, dan kun je het beste voor een gsm kiezen. Maar als je gebruik wilt maken van sociale media, WhatsApp, internet en applicaties wil downloaden, dan moet je een smartphone kiezen. Gsm’s zijn vaak stukken goedkoper dan een smartphone.

Een gsm hoesje tegen schade

Als je voor een gsm kiest, ben je al verzekerd van een robuuste kwaliteit. Een gsm is niet zo gevoelig voor schade dan de duurdere smartphone variant. Toch is het verstandig om je gsm te beschermen tegen eventuele schade. Dit kan je makkelijk doen door een gsm hoesje te kopen. Een gsm hoesje beschermt tegen valschade en zorgt ervoor dat jouw scherm zo lang mogelijk heel blijft.

https://www.telefoonhoesje.nl/