China Works
Image default
Dienstverlening

Waarom moet u asbest laten verwijderen door erkende asbestverwijderaars?

Heeft u een golfplaten dak dat al erg oud is? Of werd uw volledige huis al tientallen jaren geleden gebouwd? Dan is er helaas de mogelijkheid dat er asbest zit in uw vloer, dak of isolatiemateriaal. Dat laat u het best zo snel mogelijk nakijken door erkende asbestverwijderaars. Vraagt u zich af waarom? Bij het breken van asbest kunnen er bepaalde vezels vrijkomen. Deze vezels kunnen bij inademing ernstige gevolgen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan long- of longvlieskanker. Asbitech uit Willebroek regelt de verwijdering voor u in regio Brussel of Oost-Vlaanderen, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken.

Veilig en correct

Asbitech uit Willebroek zorgt telkens weer voor een veilige asbestverwijdering. Ze zijn VCA-gecertificeerd en beschikken over het nodige materiaal en de nodige kennis om te werken correct en veilig te laten verlopen. Vooraleer ze beginnen aan de verwijdering komen ze ter plaatse om de situatie te analyseren. In overleg met adviseurs op het gebied van gezondheid en veiligheid wordt de meest geschikte methode vastgesteld. Ze kijken hierbij naar het type van asbest (hechtgebonden of niet-hechtgebonden). Nadien gaan ze over tot de eigenlijke verwijdering. Als erkende asbestverwijderaars zijn ze in de eerste plaats in staat om eenvoudige handelingen uit te voeren. Ten tweede kunnen ze ook de couveusemethode toepassen. Tot slot is er ook de mogelijkheid om een zone volledig hermetisch af te sluiten. Veiligheid en gezondheid voor de mens en de omgeving komen bij elk project op de eerste plaats.

Schakel hen in als particulier of als bedrijf

Als erkende asbestverwijderaars genieten ze van jarenlange ervaring, zowel voor kleine particuliere projecten als voor grote projecten voor bedrijven en zelfs overheidsinstanties. Zo voorzien ze bijvoorbeeld het onderhoud van de Kennedytunnel en hebben ze onder meer de asbestsanering van de Abdij van Tongerlo en van het Koninklijk Paleis uitgevoerd.