China Works
Image default
Aanbiedingen

Vier dingen die je ooit in je leven eens gedaan moet hebben

Het maken van een bucketlist is iets wat nog steeds velen doen. Vaak doen mensen dit bijvoorbeeld in de vakantie of als er niet veel tijd meer over is. Maar toch doen ook steeds meer mensen het, gewoon voor de ervaring en het plezier. Het opstellen van die bucketlist kan nog lastig zijn, maar de volgende vier dingen kunnen haast niet ontbreken.

Op verre reis

Er zijn in de wereld zo veel verschillende dingen te zien. Europa is over het algemeen redelijk dichtbij allemaal. De wereld is echter zo groot en omdat het tegenwoordig zo makkelijk geworden is om verre afstanden af te leggen, kan dit niet ontbreken in jouw bucketlist. Zo veel culturen om te ontdekken en zo veel mensen die je nog kan ontmoeten. De Verenigde Staten, Japan, Griekenland, Zuid-Afrika, er is zo veel te zien. Als je ooit de kans krijgt om zo’n reis te maken, laat dan niks je tegenhouden.

Een ballonvlucht maken

Het maken van een ballonvlucht lijkt wellicht een beetje suf, maar ik kan jou vertellen dat het echt een wonderlijke ervaring is. Het is net alsof je vliegt in een vliegtuig, maar dan een stuk lager en veel intiemer. Bovendien kun je tijdens het ballonvaren genieten van de buitenlucht en de stad of het dorp om je heen goed zien. Dat maakt het echt een unieke ervaring die voor veel mensen heel veel betekent, en mooie herinneringen achter zal laten wanneer je dit eens gedaan hebt.

Uit je comfort zone stappen

Deze is misschien een beetje vaag, maar ik durf te wedden dat er al iets in je op is gekomen. Het leven is te kort om alleen maar dingen te doen die je al kent en die binnen jouw veilige box zitten. Stap eens uit die veilige omgeving en ga wat doen wat je normaal niet zo snel zou doen. Ga een tijdje in het buitenland wonen, bijvoorbeeld. Doe vrijwilligerswerk. Neem danslessen. Leer een nieuw instrument. Doe iets waar je hart altijd al naar heeft verlangen, maar wat je simpelweg niet snel zou doen. Dit is de kans.

Maak herinneringen

Het doel van een bucketlist is natuurlijk om herinneringen te maken. Vergeet dan ook niet dat de beste herinneringen komen van het zijn met anderen. Ga wat leuks doen met je vrienden of familie. Ga op reis, maak een uitje, doe iets wat voor jullie beide nieuw is. De beste herinneringen komen namelijk van momenten met anderen.