China Works
Auto

Ik wil een Renault Trafic – maar koop ik of lease ik?

De Renault Trafic is een buitengewoon veelzijdige auto, die verkrijgbaar is in heel veel verschillende versies. Of je nu een groot gezin hebt, op zoek bent naar een negenpersoonbusje of een bedrijfsauto met een grote laadvloer nodig hebt, er is altijd wel een passende Trafic te vinden. Maar wil je de auto kopen of leasen?

Renault Trafic kopen

Als je een auto koopt, ben je er helemaal eigen baas over. Je kunt ermee doen wat je wilt. Maar je moet wel ineens een enorme uitgave doen. Dat kun je natuurlijk financieren met een lening, maar daar betaal je dan rente over. Het komt voor dat mensen nog aan het afbetalen zijn voor een auto die ze al niet meer bezitten. Als er iets aan de auto mankeert, of je moet bijvoorbeeld vanwege slijtage een set nieuwe banden, loop je opnieuw tegen kosten aan die bovendien vaak onverwacht komen. Je moet zelf op zoek naar een garage, waar je misschien ook mee moet onderhandelen. En als je weer een nieuwe auto wilt, moet je de oude zien te verkopen en weer een nieuwe aanschaffen.

Renault Trafic leasen

Al die nadelen kun je ondervangen door je nieuwe Renault Trafic niet te kopen, maar te leasen. Je hoeft niet in een keer een enorm bedrag op te brengen, maar betaalt gewoon maandelijks een som gelds waarvan je de grootte vooraf kent. Onderhoud, vervanging van onderdelen en reparatie, voor zover inbegrepen in je leasecontract – winterbanden zijn bijvoorbeeld vaak uitgesloten, daar moet je dus wel op letten –, kosten je niets extra. De leasemaatschappij regelt alles, eventueel ook pechhulp onderweg en vervangend vervoer. En aan het eind van de looptijd van de lease lever je de auto in bij de leasemaatschappij, en je rijdt zo weer in een gloednieuwe Renault Trafic.

http://www.bestelbusleasen.com/super-deals/renault-trafic-leasen