China Works
Image default
Banen en opleidingen

7 YouTube-kanalen voor een IT-recruiter

recruitment

Vind het leuk, druk op de bel, deel de link! Deze site is een schat aan informatieve en educatieve video’s. Ook hier heeft de recruiter iets om van te profiteren.

Collecties verzamelen is onze nieuwe favoriete hobby. In ons telegram doen we ze regelmatig: er zijn er al verschillende met rekruteringschats en kanalen over het inhuren in IT. Vandaag betreden we voorheen onbekend terrein.

Hurma

We zijn zelfs een beetje jaloers – omdat we in Rusland geen analoog van deze zender hebben gevonden. Videoblog van het Oekraïense systeem Hurma over de basisprincipes van rekrutering. Wat je moet vragen tijdens een interview, wat je soft skills moet controleren, alles over enquêtes en HR-statistieken. Hoe u uw HR-merk verbetert, nieuwkomers aanpast – in een eenvoudige en begrijpelijke taal.

Mike Pritula’s kanaal

Video’s voor meer dan 50 minuten – meestal opnames van webinars over relevante onderwerpen. Er zijn geen praktische tools om developers te vinden, maar het materiaal over HR-onderwerpen gaat lang mee. Alles over competenties, metrics en analytics, personeelsbeoordeling en personeelsmanagement.

Lex Aichiboroda

De ster van onze selectie – het lijkt ons dat elke recruiter geïnteresseerd moet zijn in het ontvangen van informatie over de IT-sfeer uit eerste hand. Het kanaal heeft meer dan een dozijn video’s over wie de ontwikkelaars zijn, met een gedetailleerde beschrijving van de kenmerken van technologieën en talen. Wat is Scrum? Wat is GitHub? Wat is Framework? Het zal niet iedereen pijn doen om de details te begrijpen. En het is veel beter om te luisteren dan stereotiepe antwoorden van Google.

Goede programmeur

Naast alle verschillende lessen (dergelijke inhoud heerst meestal op dergelijke kanalen), maakt een goede programmeur interviews met collega’s van verschillende bedrijven, waar wij, recruiters, iets hebben om naar te luisteren. Onlangs: maar liefst meerdere video’s over het interviewen van een programmeur, en vooral fascinerend – over de vorming van juni op 39-jarige leeftijd.

Sourcing Challenge Show

Een wekelijkse show over sourcing van experts in hun vakgebied van over de hele wereld. In de video vertellen ze hoe ze op dit pad zijn gekomen, waar ze van houden in hun werk, waar ze naar streven – je snapt het wel. Er staat in de video geen woord over uitdagingen als zodanig: maar we houden van dit soort vriendelijke conversatie met collega’s van over de hele wereld.

Shane McCusker

Het is zelfs jammer dat updates op het kanaal zo zelden verschijnen – de auteur vertelt te goed. Het kanaal heeft een video over rekrutering op sociale netwerken, het gebruik van Linkedin, het bouwen van booleaanse zoekopdrachten, zoekhulpmiddelen.

Maatschappelijk talent

Wie kent Sociaal Talent niet? Ze zeggen tegen zichzelf dat ze de zoektocht naar talent over de hele wereld willen veranderen door het beste van het beste te leren technologie toe te passen bij werving. Kanaal – Een toolkitgids, gepersonaliseerde en praktische online leerervaring. Interviews met vertegenwoordigers van de grootste bedrijven, van de laatste: IKEA, Zalando, Heinken.

Nog een levenshack

We zijn grote fans van Youtube Premium, en al een beetje gewend aan het feit dat het afspelen van video’s op een smartphone niet stopt als het raam gesloten is. Er zijn nog mooiere alternatieven voor de desktopversie >> De Picture-in-picture Google Chrome-extensie helpt je een klein videovenster te maken dat al je tabbladen zal overlappen. Om kandidaten te zoeken en de video parallel te bekijken 🙂

job consultancy

https://www.globalrecruitment.info/