China Works
Woning en Tuin

Vliegendeuren op maat

Vliegendeuren zijn er in alle soorten en maten. Je kunt er dus altijd een in jouw huis kwijt. Met een vliegendeur haal je het comfort van de zomer in huis, maar zonder het nadeel van allerlei ongedierte. Bij sommige winkels kun je zelfs kiezen voor de kleur, het gaas en de omlijsting van je vliegendeuren, zodat het nog beter bij je huis past.

Welke soorten vliegendeuren kan je kiezen?

Er zijn verschillende manieren om vliegendeuren online te bestellen. Je kunt het als bouwpakket bestellen, of je laat de hele deur voor je gemak alvast op maat thuis bezorgen. Als bouwpakket krijg je losse profielen, hoekstukken en het gaas van de vliegendeuren los in een pakket, en kun je dit zelf op maat zagen en in elkaar zetten. Als je vliegendeuren op maat bestelt en laat bezorgen, is het belangrijk om te kiezen of je je vliegendeuren ín of óp het kozijn wilt installeren. Die keuze bepaalt hoe je je deuren moet opmeten.

Plissé-vliegendeuren

Er zijn ook plissé-vliegendeuren. Deze worden in het kozijn geïnstalleerd, en kun je als het ware opzij trekken. Het is niet moeilijk om deze vliegendeuren zelf te installeren. Plissé-vliegendeuren kun je van de ene naar de andere kant trekken, maar bij een brede pui kun je er ook voor kiezen om de vliegendeuren naar elkaar toe te trekken.

Wat zijn de voordelen van vliegendeuren?

Als je een manier zoekt om insecten buiten je deur te houden, is een vliegendeur mogelijk een goede keuze voor je. Een groot voordeel is dat je je normale deuren gewoon open kunt zetten in de zomer, omdat de vliegendeuren de insecten alsnog buiten houden maar de frisse lucht doorlaten. Daarnaast laat het gaas van een vliegendeur nog wel veel licht door.

https://www.vliegenraamshop.be