China Works
Toerisme

Waarom is een VPN onmisbaar in China?

 Het is belangrijk om bewust te zijn van jouw online veiligheid. Er zijn veel risico’s bij het gebruik van internet, met name bij gebruik van internet vanaf een externe locatie in het buitenland.

In plaats van jouw wachtwoord beveiligde thuis- of werknetwerk, maak je op reis regelmatig gebruik van openbare of semi-openbare wifi-netwerken ( bijvoorbeeld op luchthavens, treinstations, cafés en hotels). Daarom is het een goed idee om tijdens het reizen een VPN (Virtual Private Network) te gebruiken.

Wat is een VPN?
Een VPN is een service die je koopt. Het zorgt voor:

• Privacy en beveiligde toegang tot het internet.
• Codeert al je online gegevens. Een VPN beschermt je namelijk tegen andere gebruikers die uit zijn op jouw gegevens. Denk hierbij aan gebruikersnamen, wachtwoorden, creditcardnummers, browsercookies en andere identificerende informatie.
• Biedt reizigers toegang tot internet alsof ze in hun eigen land zijn (inclusief andere landen waar je je in wilt bevinden).

Waarom is een VPN onmisbaar als je op reis gaat?
Er zijn een vijftal goede redenen waarom je altijd gebruik zou moeten maken van een VPN service als je gaat reizen:

1. Beveiliging
2. Toegang tot geblokkeerde websites
3. TV kijken in het buitenland
4. Het voorkomen van bevroren bankrekeningen
5. Betere aanbiedingen

1. Beveiliging
Als je jezelf aanmeldt op een gratis openbaar wifi-netwerk, kun je hackers eenvoudig toegang verlenen tot jouw apparaat. Kortom: jouw persoonlijke gegevens en wachtwoorden staan open voor diefstal (inclusief verzonden e-mails, bankgegevens, creditcardgegevens en gebruikte wachtwoorden om ergens in te loggen). Als je echter een virtual private network gebruikt worden al jouw gegevens gecodeerd, waardoor het voor elke hacker onbruikbaar wordt.

2. Toegang tot geblokkeerde websites
Sommige landen blokkeren bepaalde websites, zoals Facebook, YouTube en online nieuwskanalen vanwege censuur bepaald door de overheid. Dit komt vooral voor in Aziatische landen en met name in China. Je kunt een VPN-service gebruiken om een land te selecteren waar de website beschikbaar zijn en vervolgens gemakkelijk toegang krijgen tot de website.

 

3. TV kijken in het buitenland
Voor die regenachtige dagen of slapeloze jetlag-nachten, is het ideaal om in te kunnen loggen op één van onze favoriete streaming-services. Services zoals Netflix en Amazon Prime zijn beschikbaar over bijna heel de wereld, maar de catalogus is in elk land anders. Dit betekent dat je mogelijk jouw favoriete serie niet kunt kijken. Dit is waar een VPN goed van pas komt. Je kunt jouw ‘eindpunt’ instellen als jouw thuisland en vervolgens toegang krijgen tot de service alsof je thuis bent. Ideaal toch?

4. Het voorkomen van bevroren bankrekeningen
Je bankrekening bevroren hebben terwijl je aan het reizen bent, is de ergste nachtmerrie van een reiziger. Duizenden kilometers van huis verwijderd zijn en geen toegang hebben tot je geld is absoluut niet iets wat je wilt meemaken. Dit is nog een goede reden om gebruik te maken van een VPN-service op reis. De reden hiervoor is dat als jouw bank merkt dat je bent ingelogd vanuit een buitenlandse locatie zonder ze vooraf te informeren, de kans aanwezig is dat ze je rekening kunnen bevriezen. Je moet dan de bank bellen en de situatie uitleggen, maar op vakantie heb je vast betere dingen te doen!

 

Ga naar de onderstaande website voor: 

De Beste VPN