China Works
Auto

Een bedrijfsauto leasen als ZZP-er

Als zelfstandige zonder personeel denk je misschien niet direct aan een bedrijfsauto leasen. En als het idee je al te binnen schiet, wuif je het waarschijnlijk weer weg omdat je denkt dat het te duur is. In dat geval ben je dus niet op de hoogte van verschillende regelingen die het bedrijfsauto leasen voor een ZZP-er juist heel interessant kunnen maken. Al hangt het er natuurlijk wel vanaf wat voor werk je als zelfstandige doet.

Flexibele lease en shortlease

Een zelfstandig timmerman zal waarschijnlijk goedkoper uit zijn als hij zelf een bus aanschaft. Daarentegen is het voor iemand die als projectleider werkt per opdracht afhankelijk of hij daar een auto voor nodig heeft. Het gemiddelde leasecontract bij een bedrijfsauto leasen loopt zo’n 5 jaar. Als ZZP-er kun je ook voor flexibele lease met een looptijd van circa 3 jaar gaan. Maar als je vaak opdrachten van een aantal maanden hebt en niet voor elke opdracht eigen vervoer noodzakelijk is, dan kun je een bedrijfsauto leasen met shortlease. Dat leasecontract duur maximaal 12 maanden en heeft een opzegtermijn van minimaal een dag en maximaal een maand.

Nog meer voordelen voor de ZZP-er

Behalve de flexibiliteit van het leasecontract zijn er nog een paar zaken als voordeel te noemen. Allereerst zijn de leasekosten volledig fiscaal aftrekbaar. Er is dus geen sprake van een druk op de balans van jouw onderneming. Daarnaast betaal je per maand een vast bedrag voor het leasen van je bedrijfswagen. Je weet exact wat je kwijt bent en dat draagt bij aan je kostenbeheersing. Een bedrijfsauto leasen geeft je zekerheid, omdat de leasemaatschappij alle risico’s op zich neemt. Je hoeft je niet druk te maken om onderhoudskosten, verzekering en afschrijving en ook geen zorgen te maken over vervangend vervoer als dat nodig blijkt te zijn

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl