China Works
Hobby en vrije tijd

Ballonvaart in de alpen

Een ballonvaart over de Belgische landschappen is alvast adembenemend, maar ballonvaren in de Alpen is één van de mooiste ervaringen met een warme luchtballon. Zie jij je ook al vliegen boven de Alpen met het zonnetje in je gezicht. Tijdens de winterperiode blijft het belangrijk om je dikke jas boven te halen, maar de koude in combinatie met de zon, maakt het vaal heel aangenaam.

En moest het die dag toch iets kouder zijn, dan ben je dit onmiddellijk vergeten door het prachtige landschap.

De meeste Alpen ballonvaarten gaan door in Oostenrijk en Zwitserland, maar ook in andere landen is dit mogelijk.

Ballonvaren in de bergen 

Om een ballonvaart in de Alpen uit te voeren, moet de piloot “ervaring in de bergen” hebben. Een ballonvlucht daar is heel anders dan bij ons in België. In de Alpen kan je bijvoorbeeld als je veel geduld hebt, terugkeren naar het opstijgterrein. De vallei winden zorgen ervoor dat het mogelijk is om terug te keren. In België is dit niet mogelijk.

C-Air ballonvaart vindt een vaart met een warme luchtballon in de Alpen zo fantastisch, zodat wij er steeds onze jaarlijkse vakantie van maken. Elk jaar gaan wij naar de Zwitserse Alpen, namelijk Chateau D’Oex. Deze kleine ballonstad ligt niet ver van het gekende Gstaad. Jaarlijks komen er verschillende ballonvaarders van over heel de wereld samen om daar te gaan ballonvaren. Het is een meeting waaraan heel wat Belgische piloten deelnemen. De meeting duurt ongeveer een tiental dagen. Samen met enkele crewleden maken wij hier jaar na jaar meerdere adembenemende vluchten. Wij varen soms uren boven de Zwiterse Alpen. Wij krijgen er alvast niet genoeg van.

Ballonvlucht die de hele dag door kan

Dagelijks proberen wij hier tweemaal per dag te varen. Uiteraard spelen de weersomstandigheden hierbij een belangrijke rol. Bij teveel wind, sneeuw of regen kunnen de vaarten niet doorgaan.

Wil jij graag ook een ballonvlucht boeken boven de Alpen, aarzel dan niet ons te contacteren voor jouw alpen ballonvlucht op maat.

https://www.cair-ballonvaart.be