China Works
Architectuur

Lichtstraten voor moderne woningen

Bij het ontwerpen van nieuwbouwwoningen en zelfs hele nieuwbouwwijken maken de architecten vaak gebruik van lichtstraten. Grote raampartijen, lichtstraten en minder muren horen bij een moderne woning tegenwoordig wat we ook terug zien bij de nieuwbouwwoningen.

Nu weet je misschien niet wat lichtstraten zijn en waarin de woning ze gebouwd worden. Lichtstraten worden niet in of om de woning gebouwd maar ze worden op het dak van de woning geplaatst. Een lichtstraat is een constructie dat een deel van het dak van de woning vervangt en het bestaat vooral uit glas/ De gehele oppervlakte van de lichtstraat bestaat uit glas en alleen het frame dat het bij elkaar houdt is van aluminium gemaakt.

De nieuwbouwwoningen krijgen zo nog meer licht binnen omdat ze niet langer afgesloten zijn door het plafond. Doordat een deel van het plafond uit glas bestaat is ook het plafond voor een deel open. De bewoners hebben een groter gevoel van vrijheid en binnen zitten voelt niet meer als opgesloten zitten. Door al het licht dat naar binnen komt en doordat je naar buiten kunt kijken bestaat er een groter gevoel van vrijheid binnen in het huis.

Niekroos.nl

Serrebouw-brabant.nl

Serbo.nl