China Works
Zakelijk

Bakkerijmachines als onderdeel van uw winkel

Bakkerijmachines zijn vaak niet langer luidruchtige, zwoegende machines die ergens in de bakkerij uit het zicht hun werk staan te doen. Deze machines worden steeds vaker een onderdeel van uw winkel. Dat is niet per se omdat u hier zelf voor kiest of omdat u vindt dat dit moet; het heeft vaak te maken met goed luisteren naar uw klant. Consumenten houden van beleving. Dat geldt vooral wanneer zij ambachtelijke producten kopen, zoals die van u. Een heerlijk brood, een taart, of een doos pralines smaakt voor mensen vaak nog lekkerdere wanneer zij ervaren dat dit door een echte vakman/vakvrouw is gemaakt. Het versterkt hun smaakbeleving, maar ook de beleving in uw winkel kan bijdragen aan hoe de klant u ervaart.

Bakkerijmachines die gezien mogen worden

Bakkerijmachines mogen dus gezien worden. Het druist misschien een beetje tegen uw eigen gevoel in. U bent een ambacht aan het uitvoeren, en vindt wellicht dat daarin geen plaats is voor zichtbare machines. Uw klanten vinden het echter vaak maar wat interessant om te zien hoe uw producten tot stand komen. Natuurlijk vertrouwen zij op uw expertise en vakmanschap, maar wanneer zij mengmachines, ovens en andere machines aan het werk zien, kan het heel goed zijn dat hun ervaring met uw producten alleen maar stijgt. Wat dat betreft lijkt een bakkerij ook wel op een restaurant. Gasten houden er vaak van om te dineren in een restaurant met een open keuken, zodat zij de chefs hun werk uit kunnen zien voeren. Hetzelfde geldt wellicht wel voor uw bedrijf: mensen houden ervan om ambacht in werking te zien.

Moderne machines zien er vaak goed uit

Fabrikanten zijn ook op de hoogte van deze ontwikkelingen. Natuurlijk moeten bakkerijmachines in de eerste plaats hun werk goed doen en goed te bedienen zijn, maar wie de machines van nu, zoals bijvoorbeeld verkocht door Mat & Deco, vergelijkt met vroegere machines, ziet duidelijk een trendbreuk qua vormgeving.

https://www.mat-deco.be/