China Works
Electronica en Computers

De beste 3D pen voor kinderen

Een 3D pen is een leuke manier om op een creatieve manier 3D objecten te tekenen. Het verschil met een 3D printer zit hem vooral in de toepassing. Waar een 3D printer volgens een goede 3D tekening, zeg maar het ontwerp, een object zal gaan uitprinten is dit voor een 3D pen de creativiteit van de gebruiker. Nu is dit niet helemaal waar want met een 3D stencil is het ook mogelijk om een 3D object te tekenen alleen is dit vooral bij kinderen minder populair. De 3D pen heeft juist voor deze doelgroep veel mogelijkheden maar niet iedere 3d pen is geschikt voor een kind jonger dan 10 jaar. In dit artikel beschrijven we waar je vooral op moet letten.

Verschillende soorten 3D pennen

Er zijn best veel verschillende soorten 3d pennen op de markt gekomen de laatste jaren. Steeds meer leveranciers zien de mogelijkheden van de 3d pen en komen met een eigen model op de markt. Los van alle ontwikkelingen van de 3d pennen nu de belangrijkste aandachtspunten voor u op een rijtje. Link of rechtshandig gebruik. Let vooral op dat als uw kind linkshandig is u een 3D pen koopt die het ook mogelijk maakt om de display op de juiste manier te presenteren en alle bedieningsknoppen voor linkshandig gebruik mogelijk maakt. Dikte van de pen. De dikte van de pen kan enorm uiteenlopen en vooral het basis model is groot en voor kinderen niet altijd even handig om mee te tekenen.

Wat gevaarlijk kan zijn bij de 3D Pen?

Natuurlijk weten we dat de 3D pen alleen kan worden gebruikt als het filament wordt verhit. Deze verhitting gebeurd via de nozzle die aan de punt van het apparaat is bevestigd en vooral niet in aanraking met het lichaam mag komen. Geef uw kinderen een goede instructie voor het gebruik en wijs vooral op het gevaar van verbranding bij aanraking van de nozzle. Ook het gebruik van ABS filament wordt afgeraden vanwege giftige dampen. Zorg altijd dat uw kinderen veilig met PLA filament kunnen werken waarbij geen giftige dampen vrijkomen.

 

https://www.goedkope3dpen.nl