China Works
Bedrijven

Genieten van de natuur in Madeira

Hoe jij veel van de natuur? Dan is Madeira echt een geweldige vakantiebestemming voor jou en zal je zeker de tijd van je leven hebben daar. Gelegen naast de Azoren eilanden, staat Madeira ook zeker bekend om haar vriendelijke en altijd hulpvaardige bevolking. Madeira heeft net zoals de rest van Portugal een aangenaam en zonnig klimaat, waar het eigenlijk het hele jaar wel aangenaam vertoeven is. Madeira is een dus ideale bestemming voor je last minute in portugal.

Madeira heeft een zeer toepasselijke bijnaam: het bloemeneiland. De prachtige bloemen en planten die er groeien, gedijen er bovendien ook gewoon ontzettend goed. Dat komt omdat Madeira uit een vulkaan is ontstaan en daarom de grond dus ontzettend vruchtbaar is, zeker in combinatie met de vele zonuren die het eiland heeft.

Madeira werd pas in de 15e eeuw ontdekt door de Portugezen, die natuurlijk ook direct onder de indruk waren van het prachtige eiland. Ondanks dat de Portugezen hun stempel hebben gedrukt op het eiland, heeft het eiland ook altijd een sterke eigen identiteit behouden. Wel zijn de inwoners van Madeira, net als de rest van de inwoners van Portugal, zeer gelovig.

Liefhebbers van de natuur en van lekker wandelen, kunnen hun hart ophalen in Madeira. Zoals al gezegd, is de flora op het eiland ontzettend rijk. Er zijn meer dan 2400 soorten planten en bloemen op het eiland die ook echt uniek zijn voor Madeira. Madeira is ook een van de weinige eilanden waar kanaries vrij rondvliegen. Zij voelen zich helemaal thuis in de rijke begroeiing van het eiland. Een van die unieke planten is de ‘Laurisilva’, die een plekje heeft op de werelderfgoedlijst van Unesco om die reden. Veel grondgebied op Madeira is beschermd en daarom nog zeer ongerept. Dat maakt het eiland natuurlijk alleen nog maar veel mooier dan het al was.

http://lastminuteportugal.nl/