China Works
Image default
Aanbiedingen

Het juiste bed voor uw hond kiezen

Het juiste bed voor uw hond kiezen

Honden zijn actieve dieren die graag op ontdekkingstocht gaan, snuffelen en spelen, maar het is ook heel belangrijk dat ze voldoende rust krijgen. Als hondeneigenaren kunnen we onze honden helpen de belangrijke rust te vinden die ze nodig hebben door ervoor te zorgen dat ze een rustige en comfortabele plek hebben om ongestoord te kunnen snoezelen.

Hoe kiest u een hondenbed?

Het is belangrijk dat u de juiste maat bed kiest voor uw hond. Als u ze ziet slapen, zult u merken dat ze in veel verschillende houdingen gaan liggen: languit, opgekruld, op hun rug – zelfs op hun buik met hun poten in tegengestelde richting gestrekt zoals Superman!

Welke maat bed moet ik nemen?

Het bedje moet groot genoeg zijn, zodat ze in al die natuurlijke houdingen kunnen liggen. Sommige bedden zijn misschien groot genoeg voor uw hond om zich in op te krullen, maar kunnen ze ook hun poten uitstrekken als ze dat willen?

Wat voor soort hondenbed moet ik nemen?

Hondenbedden zijn er in veel verschillende soorten en maten. Elke hond heeft zijn eigen voorkeur, maar het is altijd het beste om ze een paar opties te geven – zo weet u zeker dat ze het altijd comfortabel zullen hebben.

  • Ronde of ovale bedden met een zijkant zijn ideaal voor als uw hond zich wil opkrullen
  • Matrasbedden kunnen goed zijn om plat op te liggen
  • Boxbedden of andere bedden met een zijkant bieden uw hond de mogelijkheid om lekker knus te liggen – ze houden uw hond warm en beschermen hem tegen tocht. Andere bedden kunnen beter zijn in de zomer, wanneer uw hond koeler wil blijven.

Van welk materiaal moet mijn hondenbed zijn en hoe kan ik het wassen?

Als u een vetbed wilt om mee te nemen naar de camping, in de tuin of op avontuur, dan is een steviger materiaal het beste. Waterdichte of waterbestendige bedden kunnen helpen om te voorkomen dat ze vochtig worden. Hondenbedden moeten lekker gewatteerd zijn en gemaakt van een comfortabel materiaal. Ze moeten ook gemakkelijk wasbaar zijn.

Luxe hondenbedden voor speciale honden

Sommige honden hebben specifieke behoeften als het gaat om bedden:

Oudere honden of honden met pijntjes, pijntjes of gewrichtsproblemen kunnen baat hebben bij een orthopedisch of traagschuim bed waar ze gemakkelijk in en uit kunnen stappen.     

Als u een verlegen of nerveuze hond hebt, kan een iglo-achtig bed uitkomst bieden, zodat ze zich comfortabel kunnen verstoppen als het ze even te veel wordt.

Meer dan één hond? Om concurrentie te voorkomen, hebt u minimaal één bed per hond nodig. Als uw honden het heerlijk vinden om samen te kruipen, kunt u overwegen om een extra hondenbed aan te schaffen dat groot genoeg is om comfortabel te delen.

Waar kan ik het beste een hondenbed plaatsen?

Leg het bed ergens waar het warm en tochtvrij is en geef uw hond de keuze. U kunt een best getest bed in een rustig deel van het huis zetten waar ze ongestoord kunnen rusten, en een in een kamer waar het gezin tijd doorbrengt, zodat ze in uw gezelschap kunnen zijn terwijl ze ontspannen of snoezelen op een comfortabele plek.

Slapende honden laten liggen

Tot slot wil niemand van ons gestoord worden als we een dutje aan het doen zijn, en honden zijn niet anders. Zorg ervoor dat iedereen in het gezin, ook de kinderen, weet dat ze uw hond met rust moeten laten als hij in zijn bed ligt – dit is een belangrijk onderdeel van het veilig houden van kinderen en het tevreden houden van honden.