China Works
Image default
Auto

Auto verkopen zonder gedoe

Je wilt je auto verkopen, en het liefst zonder gedoe? Sla dan de zoekertjes op 2de hands sites over! Ze kosten je namelijk geld, tijd, en bovendien leveren ze je een hoop ongemak op. Een geschikte koper die makkelijk en snel je auto koopt vind je namelijk niet snel op een 2de hands auto verkoop site. Uiteraard vertellen we je hier wel hoe je het beste je auto online verkopen kunt! Lees daarom snel verder.

 

Auto verkopen online

Het internet maakt het ons heel makkelijk om vanalles te verkopen. Ook een auto verkopen online is zo gedaan. Je moet echter wel even weten hoe en waar je dat het beste doet. Er zijn namelijk meerdere auto verkoop sites waar je hiervoor terecht kunt, en allemaal beloven ze je gouden bergen. In praktijk maken ze je geld afhandig en ben je uiteindelijk nog niet van je auto af.

 

Waar het beste je auto verkopen

Wil je zonder gedoe je auto verkopen, dan kun je het beste eens kijken naar een autoveiling. Autoveilingen hebben namelijk een reusachtig netwerk aan dealers, garagisten, schadeherstelbedrijven, en ga zo maar door. Zo kun je iedere auto snel en gemakkelijk verkopen. Deze autobedrijven bieden massaal op je auto, en daar zit altijd wel een geschikte koper tussen die net wat meer biedt op je auto dan een ander. Zo kun je jouw auto verkopen voor de beste prijs.

Een bijkomend voordeel van autobedrijven is dat ze niet gaan lopen zagen over gebruikerssporen zoals een krasje hier of een deukje daar. Voor hun is het immers handel, in tegenstelling tot de particulier die rechtstreeks de wagen zou over kopen. Je kunt dus veel beter je auto verkopen aan een autobedrijf dan aan een particulier. Autobedrijven betalen direct de afgesproken prijs en nemen de auto ook direct mee. Er zitten autoveilingen tussen die een netwerk hebben die ook je auto gratis komen ophalen. Daar adverteren ze duidelijk mee dus je zult ze snel vinden. Bovendien is een ophaalservice van toegevoegde waarde wanneer je auto kapot is, niet meer kan rijden, schade heeft, of iets anders mankeert.

 

Auto verkopen in Belgie

Belgie telt een groot aantal autoveilingen waarbij auto opkopers gebundeld zijn. Je bereikt ze allemaal in een keer door je wagen slechts een maal aan te melden. Sommige autoveilingen hebben ook een groot netwerk in het buitenland waardoor het aantal bieders toeneemt, en dat betekent nog een hogere prijs voor je wagen terug, wat hij ook mankeert. 

 

Zelf de auto verkoop regelen

Je kunt uiteraard zelf de auto verkoop regelen. In dat geval kun je de auto het beste op een tweedehands website plaatsen. Je moet echter wel rekening houden dat handelaren massaal op je advertentie afkomen, mits je hem sponsort en continu bovenaan laat staan. Handelaren zijn echter maar op 1 ding uit en dat is de laagste prijs. 99 van de 100 mailtjes zullen ook afkomstig zijn van mensen die je 1 vraag stellen, en dat is “wat is je laagste prijs”. Indien je jouw auto voor een heel laag bedrag wilt verkopen, en er snel vanaf wilt, dan zou dit ook een goede optie kunnen zijn.

Wil je geen dief van je portemonnee zijn, dan raden we je een autoveiling in Belgie aan waar je ook snel je auto kunt verkopen, maar dan tegen een goede prijs.