China Works
Auto

Zakelijk leasen bij zakelijkautoleasen.nl

Er zijn tal van leasemaatschappijen waar je terecht kunt voor een leaseauto. Om succesvol te kunnen profiteren van zakelijk auto leasen, heb je echter een bedrijf nodig dat transparant is en je kan voorzien van goede service. Dit kun je zeker vinden bij Auto Lease Centrale en de medewerkers helpen je hier graag verder, zodat je tevens het juiste model auto kiest voor jouw onderneming.

Maandelijks vast bedrag

Het eerste voordeel dat je kunt ervaren met het kiezen voor zakelijk auto leasen, is dat er geen onverwachte kosten meer bij zullen komen. Je betaalt voor de leaseauto een vast bedrag per maand en dit verandert niet. Ook zullen er geen kosten bij komen, voor onderhoud of reparaties, aangezien dit reeds is inbegrepen in het maandbedrag. Eventuele hogere kosten zullen voor rekening zijn van de leasemaatschappij. Zij blijven immers de eigenaar van de leaseauto en zijn hiervoor verantwoordelijk. Als eigenaar van een eigen auto zul je daarentegen wel telkens geconfronteerd worden met dergelijk hoge, onvoorzien kosten.

Bijtelling voor leaseauto bij zakelijk leasen

De enige kosten die mogelijk nog kunnen worden verhaald op jou als ondernemer met een leaseauto, zijn de kosten voor kilometers die voor privégebruik zijn gereden. De kilometers die voor werk zijn gemaakt, vallen onder de bedrijfsonkosten en kunnen, evenals de brandstof- en leasekosten, worden gedeclareerd bij de belasting. Het gebruik van de leaseauto voor eigen gebruik, wordt echter gezien als toevoeging op de winst en zal hier dan ook bij worden opgeteld. Om goed inzicht te houden hoeveel je verbruikt voor zowel werk als privé, zul je een kilometeradministratie bij moeten houden.

Bonus voor ondernemers

De berekening van kilometers voor privégebruik gaat pas in werking, wanneer je als ondernemer meer dan 500 kilometer per jaar voor eigen gebruik rijdt. Zolang je hieronder blijft, hoef je niet extra te betalen voor gebruik van je leaseauto. Auto Lease Centrale kan je hierover volledig informeren.

https://www.zakelijkautoleasen.nl/