China Works
Image default
Woningen

Raam offerte

 

Hoe een raam voor een kinderkamer te kiezen: deskundig advies.

Een kinderkamer is niet de meest voorkomende plek in een huis of appartement. Een kind is een rusteloos wezen en heeft speciale aandacht nodig. Daarom is de houding ten opzichte van de keuze van meubels, materialen en in het bijzonder ramen in de kinderkamer eerbiediger en verantwoordelijker.

“Juiste” venster:

● gemaakt van milieuvriendelijke materialen;

● traumatisch;

● helpt bij het handhaven van een comfortabel binnenklimaat;

● visueel aantrekkelijk, passend bij het interieur en de bouwstijl van het huis.

Kunststof voor ramen: voor- en nadelen
Er is een mythe dat houten ramen veiliger zijn dan plastic. Het is gebaseerd op het gebruik van lood om het plastic te stabiliseren. Het is een giftige stof, maar voor de productie van kunststof profielen wordt lood met een lage diffusiecoëfficiënt gebruikt. Het is niet vluchtig en verdampt niet. Lood in PVC-profielen kan niet schadelijk zijn voor de gezondheid.

Polyvinylchloride (PVC) wordt ook vaak beschuldigd van toxiciteit. Deze angsten zijn tevergeefs. PVC wordt gevormd tijdens de polymerisatie van vinylchloride, wat resulteert in een plastische massa die geen gevaarlijke stoffen afgeeft en moeilijk ontvlambaar is. De smelttemperatuur van PVC is 120-220 ° C, dus de zonnestralen kunnen het plastic niet zo verhitten dat het schadelijke stoffen begint af te geven.

Modern kunststof voor ramen is volkomen veilig en voldoet aan de huidige sanitaire normen en brandveiligheidseisen. Kunststof ramen doen op geen enkele manier onder voor houten ramen in termen van milieuvriendelijkheid, dus ze kunnen veilig worden gebruikt in een kinderkamer.

Veiligheid eerst
Een gewoon raam is een bron van potentieel gevaar voor een kind: de kans is groot dat een raam wordt geopend, aangezien gewone ramen geen bescherming hebben en ze vrij gemakkelijk openen. Als deze mogelijkheid niet voorzien is, kan hij het raam openen en eruit vallen. Tijdens wedstrijden bestaat het risico dat u per ongeluk glas breekt met een bal en uzelf verwondt door granaatscherven.

Veiligheidsglas
De kinderkamer is een plek voor actieve spelletjes. Een kind kan met een bal tegen het raam slaan of op de vensterbank gaan staan ​​en met zijn hele lichaam op het glas ‘liggen’. Het raam moet klaar zijn voor een dergelijke niet-standaardbehandeling.

In de ramen van de kinderkamer wordt gehard glas of triplex geïnstalleerd. Gehard glas is veel sterker dan normaal. Als een bal zo’n raam raakt, is de kans om door fragmenten gewond te raken erg klein – het glas valt uiteen in kleine stukjes die niet kunnen worden gesneden.

Triplex is een “laagjescake”: er wordt een filmpje tussen twee glazen geplaatst, waarna alle componenten op hoge temperatuur worden geperst. Glas blijkt zelfs nog duurzamer dan gehard glas. Als het triplex toch breekt, zal het niet in fragmenten uiteenvallen – de film die erin is geplakt, houdt ze vast. Triplex is de beste keuze voor ramen in een kinderkamer.

“Kinder” kasteel
Om ervoor te zorgen dat de raamvleugels niet volledig openen, maar alleen voor ventilatie, worden speciale beschermende apparaten gebruikt – “kindersloten”. Het grootste deel van het slot is aan de vleugel bevestigd en de tegenhanger aan het raamkozijn. Het raam kan iets worden geopend voor ventilatie, maar het kan niet volledig worden geopend.

U kunt ook raamkrukken gebruiken met een ingebouwd slot dat te openen is met een sleutel, afneembare handgrepen met een plug, verborgen sloten. Elk van deze apparaten voorkomt dat het kind het raam zelf opent.
Optionele uitrusting
Om het pand tegen vliegende insecten te beschermen, moeten klamboes op de ramen worden geïnstalleerd.

Jaloezieën helpen de felle zon te matigen, maar het is beter om ze in de glazen eenheid te installeren. Een kind zal dergelijke jaloezieën niet afscheuren en zal er niet in verstrikt kunnen raken.

Om te voorkomen dat het kind gewond raakt als hij per ongeluk het glas breekt, kunt u een dubbele beglazing van schokbestendig triplex installeren. Zo helpt een raam met dubbele beglazing, geselecteerd op basis van de behoeften, om een ​​sfeer te creëren die gunstig is voor het leven van een kind.

Het volgende belangrijke punt is veiligheid. Het is eenvoudig om de benodigde accessoires te installeren op een raam van een hoogwaardig profiel – een kinderslot waardoor een kind het raam niet kan openen. In het beste geval kan het kind het raam alleen openen om te luchten, en om het raam te openen is een speciale sleutel nodig.

Het is niet overbodig om inbraakwerende armaturen te installeren, die voorkomen dat indringers het appartement binnenkomen. Tralies zijn tenslotte niet de veiligste manier om uw huis te beschermen. Bij brand worden ramen met tralies een obstakel op weg naar redding.
Samen met uitstekende thermische isolatie, energiebesparende en omgevingskenmerken, kunnen ramen in elke vorm en kleur worden gemaakt van het VEKA-profiel – of het nu gaat om een ​​middeleeuws kasteelraam, onderzeese patrijspoorten of een raam uit een sprookje. Daarnaast kunnen de ramen worden versierd met glas-in-lood units, waardoor het hele interieur een feestelijke uitstraling krijgt.

Van het VEKA-profiel kunt u ramen maken die voldoen aan de meest gedurfde ontwerpoplossingen, zonder hun technologische kenmerken te verliezen. En dergelijke ramen zullen worden gewaardeerd door zowel volwassenen als kinderen.

Vanuit het VEKA-profiel kunt u ramen creëren die voldoen aan de meest gewaagde ontwerpoplossingen zonder hun kenmerken te verliezen. En dergelijke ramen zijn niet alleen geliefd bij kinderen, maar ook bij volwassenen.

Raam offerte

 

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/sitemap.html

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/