China Works
Image default
Woning en Tuin

Ramen en Deuren

 

Ramen en Deuren

Deuren en ramen zijn goed voor 7% tot 10% van het totale budget voor het bouwen van huizen. Bij het decoreren zijn deuren en ramen meestal de grootste uitgave, goed voor 70% van het budget. Ze bepalen voor een groot deel de stijl en uitstraling van de woning. Daarnaast hebben ze ook nog een belangrijke isolerende functie. Op offerte-ramen-en-deuren.com vind je vooraf alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken voor buiten- en binnenschrijnwerk.

Het raam en de buitendeur vormen één geheel en worden meestal samen besteld of vervangen bij nieuwbouw of renovatie. Het kiezen van buitenschrijnwerk is een zeer complexe taak. Het aanbod is enorm. Er zijn verschillende stijlen, materialen en maten deuren en ramen. Ook de glaskeuze en uw beschikbare budget spelen een belangrijke rol. De stijl van het huis bepaalt meestal de stijl van deuren en ramen. Aluminium is meer geschikt voor moderne huizen, terwijl hout meestal wordt gebruikt in klassieke of landelijke huizen. Het belangrijkste is dat de deuren en ramen één geheel vormen met het huis.

Aluminium is licht, roestvrij en erg sterk. Door de sterke sterkte van het product, gecombineerd met het moderne slanke profiel, kan een bijzonder mooie structuur worden bereikt. Dit maakt aluminium bijzonder populair in moderne woningen en gebouwen. Door het hoge draagvermogen is aluminium een ​​ideaal materiaal voor grote glasoppervlakken. Aluminium heeft vrijwel geen onderhoud nodig en is volledig recyclebaar.

PVC biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze zijn ongetwijfeld de meest economische keuze. PVC is volledig stofdicht, waterdicht en vlekbestendig. Met een levensduur van meer dan 50 jaar kunt u er zeker van zijn dat u jarenlang gebruik zult maken van de voortreffelijke deuren en ramen. De brandwerendheid van PVC is een extra troef. Wilt u profiteren van de warme houtuitstraling, het onderhoudsgemak en de lagere PVC-prijzen? Welke regel. U kunt ook PVC verkrijgen met een houten uitstraling.

 

Bent u op zoek naar een eenvoudig model? Dan kies je best voor een vast raam dat niet geopend kan worden. Hierdoor zijn ze technisch vrij eenvoudig te produceren, wat ook de lagere prijs verklaart. Ook op het gebied van luchtdichtheid en warmte-isolatie scoren vaste ramen hoog. Onthoud dat inflatie niet mogelijk is. Vaste ramen bevinden zich voornamelijk aan de voorzijde van de woning en zijn ideaal om het budget voor deuren en ramen te verlagen.

 

Draai- en kiepramen zijn ramen die kunnen worden geopend en gekanteld. Ze zijn perfect om uw kamer te ventileren. Een groot voordeel is dat je dit soort ramen van binnen en van buiten kunt reinigen. Onderhangende ramen zijn een variatie op draai- en kiepramen. De kanteling van het hopperraam is te vergelijken met kantel- en roterende ramen, alleen openen ze naar binnen. Ramen van vloer tot plafond zijn ideaal voor ventilatie en worden voornamelijk gebruikt in badkamers en toiletten.

 

Schuiframen worden in onze huizen niet langer genegeerd. Het is niet verrassend dat dit komt door de vele voordelen. Ze vormen een verbinding tussen binnen en buiten en creëren een heldere oceaan. Een ander belangrijk voordeel van schuiframen is dat ze ruimte besparen doordat de vleugels over elkaar heen schuiven. Hierdoor maak je optimaal gebruik van de gehele ruimte in de woonkamer. Zorg er wel voor dat uw schuiframen goed zijn beveiligd, want ze zijn een extra optie voor diefstalbeveiliging.

 

Niet alleen materialen, maar ook glas speelt een belangrijke rol. De prestatie van glas wordt uitgedrukt in de Ug-waarde. Hoe lager de waarde, hoe beter de warmte-isolatie van het glas, maar de prijs van het glas is ook duurder. De norm voor nieuwbouwwoningen is Ug 1.1. De dubbele beglazing bestaat uit twee glaspanelen. De ruimte tussen deze twee bladen is gevuld met lucht. De Ug-waarde van dubbele beglazing is 2,8. Daarom voldoet dubbele beglazing voor nieuwbouwwoningen niet meer aan de energieprestatienormen. Door renovatie kunt u toch kiezen voor dubbele beglazing. Vanaf 2020 dienen alle woningen minimaal voorzien te zijn van dubbele beglazing. Lees meer over dubbele beglazing.

 

Toch is hoogrendementsglas inmiddels de standaard geworden voor nieuwbouw en renovatie. De thermische isolatie van hoogwaardig glas is 5 keer die van enkellaags glas en 2 tot 3 keer die van dubbellaags glas. Dit leidt tot lagere stookkosten, meer comfort en geen vervelende kou op de ramen. Bouw je passief? Dan is drielaags glas de meest geschikte keuze. Wilt u ramen in bestaande woningen of appartementen vervangen door ramen met een maximale Ug-waarde van 1? Dan komt u wellicht in aanmerking voor premies van de netbeheerder.

 

 

https://www.dergatsjev.be/2021/04/ramen-en-deuren-van-pvc-of-aluminium.html