China Works
Image default
Vakantie

Geniet van de mooiste stranden in Barcelona met een huurauto

Barcelona is de grootste stad en tevens de hoofdstad van Catalonië. Het is ook de op één na grootste stad van Spanje. Deze prachtige zeehaven ligt slechts 150 kilometer ten zuiden van de grens met Frankrijk en het is een belangrijke mediterrane haven en commercieel centrum dat beroemd is om zijn prachtige stranden.

De gemakkelijkste manier om Barcelona te verkennen is door een auto te huren en van de ene bezienswaardigheid naar de andere te rijden. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Barcelona, waaronder SIXT, Carflexi, Avis, Centauro, Hertz en nog vele anderen. Vergelijk prijzen voor autoverhuur in Barcelona bij AutoSpanje. Als je de stranden van Barcelona wil ontdekken, is het huren van een auto bij een autoverhuurdienst de beste manier om dit te doen. Alvorens een huurauto te kiezen, kan je best de verschillende autoverhuurdiensten vergelijken want zo weet je het aanbod van huurauto’s en zal je de beste auto voor je budget huren. Je kan het grootste aanbod van autotypes en autoverhuurbedrijven vinden op de luchthaven.

Zodra je een huurauto gekozen hebt, is het tijd om de prachtige stranden van Barcelona te verkennen.

1. Barceloneta Strand

Eén van de meest bekende stranden van Barcelona is het Barceloneta strand. Je kan gemakkelijk met je huurauto naar dit strand rijden van eender waar in de stad. En aan het strand is er genoeg parkeergelegenheid zodat je verder te voet naar het strand kan gaan.

Het strand Barceloneta is het populairste strand van Barcelona. Het is een vier kilometer lange strook van fijn zand met een bruisende atmosfeer. Je vindt er vele marktkraampjes, massagetafels, ontelbare cafés, restaurants en chiringuitos.

Op dit strand kan je heerlijk ontspannen terwijl je nipt aan een verfrissende cocktail in de Bambu Beach Bar, die zich op het strand bevindt.

2. Mar Bella Strand

Om het Mar Bella strand te bereiken, parkeer je je huurauto bij de gele metrolijn 4 en stap je uit bij het station Poblenou. Vanaf het station is het 12 minuten wandelen naar het strand. Het Mar Bella strand is beroemd omdat het één van de weinige naaktstranden is die Barcelona nog rijk is. Het ligt in een afgelegen gebied en het gouden zand tegen het helderblauwe Balearische water zorgen voor een prachtig uitzicht.

Dit is ook het strand bij uitstek om de beste cafés en restaurants van Barcelona uit te proberen.

3. Nova Icaria Strand

Je kunt het Nova Icaria strand bereiken door je huurauto weer te parkeren bij de gele metrolijn 4 en de lijn te nemen naar Ciutadella Vila Olimpica. Natuurlijk kan je ook met de auto naar het strand rijden en daar parkeren.

Het Nova Icaria strand ligt vlak naast Port Olimpic, waardoor het gemakkelijk te bereiken is vanuit het stadscentrum. Dit strand is beroemd om de verschillende sportactiviteiten die hier plaatsvinden, waaronder tafeltennis op het zand, strandvolleybal en vele anderen. Dit is ook het beste strand in Barcelona om te windsurfen, parasailen en andere watersporten te beoefenen.

Er zijn veel beroemde clubs en bars in de buurt van het Nova Icaria strand. Je kan bijvoorbeeld eens langsgaan bij La Carmelina, een bar die bekend staat om enkele van de beste cocktails in de omgeving, een prachtig uitzicht op zee en een opwindende sfeer.

Er zijn nog veel meer mooie stranden in Barcelona die je moet bezoeken, vooral als je een huurauto hebt en er zonder problemen naar toe kan rijden. Enkele van deze prachtige stranden zijn:

  • El Garraf
  • Sant Pol de Mar
  • Caldes d’Estrac
  • Montgat
  • Ocata
  • Platja del Bogatell
  • Castelldefels
  • Sitges

Alle stranden zijn vanuit de stad gemakkelijk per huurauto te bereiken.

https://www.autospanje.nl