China Works
Image default
Woning en Tuin

Klassieke look zonder de nadelen met dakpanplaten

Dakpanplaten zijn platen voor je dak die ogen als klassieke dakpannen. Ze zien er dus uit als een klassiek dak, maar je hebt met dakpanplaten niet de nadelen van dakpannen. Dakpannen zijn namelijk vrij gevoelig en beweeglijk.

Een flinke storm kan ze doen verschuiven en zelfs beschadigen. En dat kan weer leiden tot lekkages. Allerlei zaken die je wil voorkomen op je dak natuurlijk. Daarom zijn dakpanplaten een mooi alternatief. Je behoudt de look, maar profiteert van de voordelen van platen.

Gemak van dakpanplaten

Dakpanplaten zijn heel eenvoudig. Dat is omdat je niet te maken hebt met allerlei losse dakpannen, maar met een klein aantal platen. Het aantal platen is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de platen en de oppervlakte van het dak. De dakpanplaten zijn licht in gewicht. Daardoor zijn ze gemakkelijk te plaatsen.

Je kunt dit laten doen of kiezen om het zelf te doen. Omdat de platen weinig wegen, is dit niet zulk zwaar werk. Desondanks zijn dakpanplaten stevig en goed bestand tegen weerstand. Je hebt dus een lichter dat dat steviger is dan dakpannen en nog steeds de uitstraling van een dakpannen dak.

Mogelijkheden

Met dakpanplaten kun je alle kanten op. Dakpannen zijn er natuurlijk veelal in rode of donkergrijze tot zwarte tinten. Dat kan ook met dakpanplaten. Je kunt misschien zelfs wel meer als het om kleuren gaat. Ook het materiaal kan verschillen. Meestal heb je te maken met aluminium om een ander vergelijkbaar stevig maar lichtgewicht materiaal.

https://www.dakplatenshop.be