China Works
Architectuur

Populaire antieke oplegsloten

 

Soms moet je antieke oplegsloten plaatsen, afhankelijk van de stijl van je huis. Ze zijn misschien niet het beste beveiligingssysteem, maar het oogt klasse en stijl. Tegenwoordig worden er gereproduceerde of gerepareerde, echte antieke oplegsloten gekocht, puur om hun uiterlijk. Ze zijn niet alleen stijlvol voor de voordeur, maar er zijn ook sloten voor binnendeuren.

Natuurlijk moeten niet alleen die sloten op de buiten-, voor- en achterdeuren zijn. Ze lijken misschien sterk, maar ze zijn gemakkelijk om door te breken. Zorg ervoor dat je ook andere veiligheidssloten hebt. Bezoek een vakkundige slotenmaker voor advies op maat.

Als je interesse in antieke oplegsloten hebt, moet je zoeken naar sloten uit de 18de en 19de eeuw. Deze sloten werden gemaakt uit koper of smeedijzer en hebben prachtige ontwerpen en ingewikkelde snijwerken en vormingen.

Slotenmakers waren bekend tijdens de Renaissance. Zo bekend dat ze vaak moesten reizen om te helpen met het ontwerpen en installeren van sloten voor de rijken in heel Europa. Deze sloten zijn meestal doordacht en mooi ontworpen, soms met mystieke wezens of armen en andere soorten dieren op het slot zelf. De sleutels werden ook mooi versierd.

Je kan ook gerestaureerde oplegsloten vinden. Deze sloten worden voorzichtig gekopieerd met hetzelfde proces als de originele. Een methode wordt zandgieten genoemd. Hierbij wordt gesmolten metaal in een zandvorm gegoten, waarna het verhard.

Gerestaureerde en zelfs antieke sloten zijn niet duur en geven je deur tegelijkertijd een mooie look.

Slotenmakers zijn dé professionals op het gebied van beveiliging. Wij raden een hoog gekwalificeerde slotenmaker aan in Utrecht die u kunt helpen bij het kiezen van een gepast beveilingssysteem. Ga eens langs bij Locksecure voor een advies mocht u interesse hebben om uw beveiliging op scherp te zetten.

 http://www.locksecure.nl