China Works
Image default
Financieel

Tips als je een nieuwe fiets gaat kopen

Als je een nieuwe fiets gaat kopen zijn er veel verschillende punten waar je op moet letten. Wat voor soort fiets het is, welk materiaal van de fiets, de grootte van de fiets en nog een hoop andere punten. Wat ook belangrijk is is de financiering. Hoe ga je de fiets betalen? Wellicht kun je goedkoop geld lenen of je hebt het geld al. In deze blog zullen wij wat informatie geven over waar je allemaal rekening mee moet houden bij de aanschaf van een fiets.

Het soort fiets

Als je een fiets gaat kopen is het belangrijk dat je weet wat voor soorten fietsen er zijn en waar je de fiets voor gaat gebruiken. Zo kan het zijn dat je de fiets alleen wilt gaan gebruiken om naar school te gaan. In dat geval raden wij een normale trekking fiets aan. Maar als je fietsen wilt doen als sport, dan zijn er ook verschillende soorten. De twee meest populairste zijn racefietsen en mountainbikes. Als jij iemand bent die liever op de weg rijdt en kilometers wilt maken, dan is de racefiets iets voor jou. Rij jij liever door het bos en wil je kortere maar intensievere ritten maken? Dan is de mountainbike meer iets voor jou.

Het materiaal van de fiets

Fietsen komen in veel verschillende soorten materialen. De goedkopere zijn meestal gemaakt van metaal of aluminium. De duurdere zijn van titaan of zelfs carbon fiber. Wat voor soort materiaal je kiest hangt meestal van je budget af. Als jij ergens geld goedkoop kan lenen dan kun je wellicht er voor kiezen om een wat duurdere fiets te kiezen, van wat lichter materiaal. Goedkoop lenen is voor jou dan de oplossing om toch de fiets te kopen die jij graag wilt hebben.

De grootte van de fiets

Wat ook een rol speelt in de aankoop van een fiets is de framemaat. Als je een fiets koopt is het belangrijk dat je hem in de goede maat koopt die bij jou hoort. Als je fiets te klein is dan kan je jezelf blesseren.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/kenmerken/goedkoop