China Works
Bedrijven

geef uw exterieur een boost met een rieten dak

Rieten daken zijn misschien wel één van de mooiste aanpassingen die u kunt maken aan de buitenkant van uw huis. Maar dat is niet alles, een rieten dak is goed voor de ventilatie van uw huis en heeft een goede isolerende werking. Daken van riet of stro hebben meestal een dikte van ongeveer 25 tot 35 centimeter. Een rieten dak is bij voorbaat duurzamer dan reguliere daken en geeft een bijzondere karakter aan uw huis. En wanneer uw dak vervangen moet worden zal het oude riet van uw dak gehaald worden en gebruikt worden als brandstof of meststof.

Veel mensen denken dat het hebben van een rieten dak een enorm risicofactor is vanwege het brandgevaar dat het met zich meebrengt. Logische beredenering sinds riet of stro sneller brand vat dan een dakpan, toch? Het antwoord hier op is ja en nee, ja want riet zal inderdaad sneller in vlammen opgaan dan traditionele stenen dakpannen. Maar door de ontwikkeling van het zogeheten schroefdak is de kans dat uw dak zal afbranden nihil. Mocht dit u niet genoeg zekerheid bieden zijn er altijd preventiemaatregelen die u kunt nemen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw schoorsteen (als i er 1 heeft) extra schoonmaken en controleren op scheuren. En in de zomer uw dak s ’ochtends of s ’avonds, wanneer de zon niet aan de horizon staat, nat sproeien met een waterslang. Let op, doe dit niet wanneer de zon al zichtbaar is want dit kan uw kans op brand vergroten!

Maar nou resteert de vraag nog; ‘’welk rietdekkersbedrijf is de beste?’’ om daar antwoord op te geven wil ik u verwijzen naar rietwerk.nl Met al meer dan 20 jaar ervaring kunnen wij zeggen dat wij één van de meest professionele dak leggers van Nederland zijn. Of het nou gaat om advies, vervanging of het plaatsen. Onze professionals weten altijd raad met uw dak!

Neem nu contact met ons op voor gratis advies!

https://www.rietwerk.nl/