China Works
Image default
Hobby en vrije tijd

Wandelen Ardennen

Wandelen in de Ardennen zorgt voor een onvergetelijke ervaring en is geschikt voor iedereen. Hieronder staan 4 tips voor prachtige routes:

–          Klauterrotsen en natuurlijke glijbanen in de Ninglispo

Het bergriviertje Ninglispo stroomt in de westelijke Ardennen. Er lopen smalle paadjes over boomstam-bruggen. Deze paadjes leiden tot en uitkijkpunt waar je over de Ninglinspo-vallei kunt kijken. Dit is een prachtig uitzicht!

–          Een bruisende beek in Hoëgne

In de oostelijke Ardennen bevindt zich het prachtige riviertje de Hoëgne. De rivier is 30 kilometer lang, begint heel traag maar verandert al snel in een bruisende beek. Met deze route beland je in een sprookjesachtige wereld vol groen en natuur.

–          Hoge Venen-Eifel

Het natuurpark Hoge Venen-Eifel wordt ook wel een geweldige homp groen genoemd. Het park bestaat voor het grootste gedeelte uit prachtige bossen.

–          Petergesfeld: plezierwandeling

Deze 15 kilometer lange route gaat door een toendra omgeving. Tijdens de route slalom je tussen hoge grassen en varens. Daarnaast zijn de ruïnes van Reinartzhof te zien op de route.

 

Wandelen Ardennen is voor iedereen

Zowel voor beginnende als ervaren wandelaars zijn er allerlei prachtige routes te vinden om te wandelen in de Ardennen. Zo kun je kiezen voor een ontspannende wandeling van 1 à 2 uur, maar ook voor een wandeling over smalle paadjes en vlonderpaden van 20 kilometer.

 

Hoelang wandelen Ardennen

Zoals hierboven beschreven zijn er in de Ardennen veel verschillende routes om te wandelen. De routes variëren van ongeveer een uur, tot tochten van 4 uur of meer. Zo kun je geheel zelf bepalen hoelang jouw wandeling gaat duren. Wandelen Ardennen: voor ieder wat wils!

https://indardennen.be/activiteiten/wandelen/