China Works
Bedrijven

Hoe zorg je ervoor dat een tuin kindvriendelijk wordt?

Wie wil het nou niet, een tuin aan huis? Een tuin is als het ware een extraatje voor velen, maar voor sommige is het zelfs een vereiste of een musthave. Vooral gezinnen met kinderen willen graag een tuin, maar zelfs dan zijn er mensen de tuin keurig netjes inrichten en hun kinderen alleen in de speeltuin of op straat laten spelen. Anderzijds zijn er ook genoeg gezinnen waarbij de tuin volledig betegeld of nauwelijks wordt onderhouden, met als reden ‘de kinderen beschadigen het toch wel weer’. Wat logisch in de oren klinkt, de meeste kinderen houden van troep maken. Maar het is mogelijk: genieten van een mooie tuin, die ook nog eens kindvriendelijk is. In dit artikel ga ik je vertellen hoe je een kindvriendelijke tuin creëert. Waar ook jouw kinderen zonder gevaar lekker in de buitenlicht kunnen spelen.

 

Schaduwplekjes Het is belangrijk, vooral in een tuin waar de zon de hele dag opstaat, genoeg schaduw heeft. Er zijn veel manieren om schaduw te creëren in de tuin. Je kan een parasol plaatsen of een schaduwdoek aanschaffen, maar het kan ook met planten! Zo kan je denken aan klimplanten, ze zorgen niet alleen voor schaduw, maar ze zijn ook erg stijlvol. Waar je uiteindelijk ook voor kiest, let erop dat, in geval van een plant, deze niet giftig is. Kindertuinmeubels Een zandbak of een trampoline mag niet ontbreken in een kindvriendelijke tuin. Kinderen vinden het fantastisch als ze hun eigen speeltuin hebben. Hier kunnen ze lekker spelen met klasgenoten terwijl papa en mama van binnen uit een goed zicht op de kinderen hebben. Daarnaast hoeft een trampoline helemaal niet gevaarlijk te zijn. Je kan een trampoline met veiligheidsnet aanschaffen.

 

Een grasveld Een grasveld is ideaal voor een kindvriendelijke tuin: het blijft er netjes uitzien, terwijl je kind er toch heerlijk op kan spelen. Bovendien vinden kinderen het heerlijk om op gras te rennen, rollen en te voetballen. Verder is kunstgas ook een goed alternatief. Kunstgras is tegenwoordig een stuk mooier en daarnaast ook duurzamer dan vroeger. Daarnaast lijkt kunstgras net echt gras!

https://www.trampolines.nl