China Works
Relatie

Veilig daten Tips

 

Veilig daten

Veilig daten is vandaag de dag erg belangrijk. Consumenten moeten altijd veilig kunnen afrekenen en onbezonnen kunnen daten. Vele datingsites hebben, om dit mogelijk te maken, hun diensten daarop aangepast. Zo vindt er vaak een strenge controle plaats wanneer iemand zin aanmeld. Worden foto’s gecontroleerd op echtheid en is er een veilige omgeving gecreëerd bij het afrekenen van pakketten en diensten.

 

Veilig daten keurmerk

De discussie over veilig daten is ontstaan op het tv in het bekende consumentenprogramma Radar. Daar zijn bovenstaande punten onder andere behandeld en zijn bekende datingsites zoals Lexa, Relatieplanet, Parship enzovoort hierop aangesproken. Door deze commentaren hebben zij de handen ineen geslagen met de consumentenbond. De consumentenbond heeft toen in samenwerking met thuiswinkel.org waarden en vereisten opgesteld. Deze zijn toen samengevoegd en zodoende is het keurmerk Veilig daten ontstaan.

Datingsites met het keurmerk veilig daten moeten voldoen vaan de volgende vereisten:

  • Eerlijkheid en transparantie bieden over prijzen en abonnementskosten/samenstellingen

  • De voorwaarden moeten klantvriendelijk zijn

  • De klantenservice moet goed bereikbaar zijn voor vragen of klachten. Deze moeten vervolgens ook goed beantwoord en opgelost worden

  • De datingsite moet een felle beleidsvoering hanteren tegen oplichting en fraude.

 

Op dit moment zijn de volgende datingsites aangesloten:

Lexa, pepper, relatieplanet, parship, match4me, 50plusmatch en eDarling.

 

Meer informatie over datingsites en veilig daten?

Bezoek dan veiligedating.nl

 

http://www.veiligedating.nl/veilig-daten/